NOVA MAX ORIGINAL SERIJA „DINA: PROROČANSTVO“ STIŽE OVE JESENI

17 May 2024

Tokom današnje Warner Bros. Discovery Upfront prezentacije, Kejsi Blojs, HBO i Max Content predsednik i izvršni direktor, predstavio je prvi tizer za Max Original seriju „Dina: Proročanstvo“ (Dune: Prophecy)  koja će premijerno biti prikazana ove jeseni na Max-u.

 

Iz prostranog univerzuma „Dine”, koji je kreirao poznati autor Frenk Herbert, i 10.000 godina pre uspona Pola Atreida, „Dina: Proročanstvo” prati dve sestre Harkonen dok se bore protiv sila koje prete budućnosti čovečanstva i osnivaju legendarnu sektu koja će postati poznata kao Beni Džeserit.

 „Dina: Proročanstvo” je inspirirana romanom „Sestrinstvo Dine” (Sisterhood of Dune), koji su napisali Brajan Herbert i Kevin Anderson.

 U glavnim ulogama su Emili Votson, Olivija Vilijams, Trevis Fimel, Džodi Mej, Mark Strong, Sara Sofi Busnina, Džoš Hjuston, Kloi Lea, Džejd Anuka, Faolan Kaningan, Edvard Dejvis, Iva Hinds, Kris Mejson, Šalom Brun Frenklin, Džihe, Tabu, Čaritha Čandran, Džesika Barden, Ema Kening, i Jerin Ha. 

 Alison Šepker je glavna scenaristkinja i izvršna producentkinja, a Dijan Ademu Džon je učestvovala u kreiranju serije i vrši funkciju izvršne producentkinje. Ana Ferster je izvršna producentkinja i režirala je više epizoda, uključujući prvu. Džordan Goldberg, Mark Tobij, Džon Kameron, Metju King, Skot Burns i Džon Spejts su izvršni producenti zajedno s Brajanom Herbertom, autorom bestselera Njujork Tajmsa, kao i Bajronom Meritom i Kim Herbertom kao izvršnim producentima u ime porodice Frenka Herberta. Autor bestselera Njujork Tajmsa Kevin Anderson je koproducent.

Seriju su koproducirali Max i Legendary Television, a Legendary je takođe producirao filmsku franšizu koja je objavila dva nastavka uz pohvale kritike, od kojih je prvi osvojio šest Oscara. 

 

TREJLER: https://www.youtube.com/watch?v=Pv2F7GUr0kM

 

Contacts

Klara Vragolov

PR Manager - Warner Bros. Discovery


Dejana Babović

New Media Team


Vojislav Novaković

New Media Team