DOKUMENTARNI SPECIJAL “TUŽBA PROTIV TEJLOR SVIFT” OD 19. JUNA NA TLC KANALU

12 June 2024 - Last updated 14 June 2024

Dok turneja Tejlor Svift osvaja svet, CNN je istraživao tužbu koju su Šon Hol i Nejtan Batler pokrenuli protiv pop zvezde zbog pesme „Shake it Off“. Ovo je okosnica dokumentarnog specijala „Tužba protiv Tejlor Svift“ koji je na programu TLC kanala od 19. juna u 21:00 sat. 

Tužba iz 2017. godine, koja je okončana i odbačena 2022. godine, tvrdila je da je refren Sviftinog hita "Shake It Off" ("'cause the players gonna play, play, play...") direktno preuzet iz pesme iz 2000. godine, "Playas Gon' Play", koju su napisali Hol i Batler, i koju je proslavio girl band 3LW. Prvi put od podnošenja tužbe, Hol je ekskluzivno razgovarao sa CNN-om, zajedno sa svojom advokaticom Marinom V. Bogorad, o njihovom iskustvu u suočavanju sa neospornim divom muzičke industrije.

"Tužba protiv Tejlor Svift" ispituje pravne, etičke i kulturne osnove ovog slučaja i sličnih tužbi podnetih protiv nekih od najvećih pop zvezda sveta. Specijalni program donosi uvide autora pesama Tejle Parks i Kandi Burus, kao i provokativna zapažanja kritičara i novinara poput Širli Halperin (Los Angeles Magazine), Sidneja Madena (NPR), i Mikaela Vuda (Los Angeles Times).

Za CNN-ov odeljak FlashDocs, Erik Džonson je izvršni producent, a Emili Taguči je producentkinja i supervizor. Odeljak vodi Kejti Hinman, potpredsednica za razvoj programa za CNN Worldwide.

Contacts

Klara Vragolov

PR Manager - Warner Bros. Discovery


Dejana Babović

New Media Team


Vojislav Novaković

New Media Team