DRUGA SEZONA HBO ORIGINALNE SERIJE „KUĆA ZMAJA“ STIŽE 17. JUNA NA HBO I MAX

14 June 2024 - Last updated 17 June 2024

Druga sezona HBO Original serije „Kuća zmaja“ (House of the Dragon) imaće premijeru 17. juna na Max striming platformi. Premijera na HBO kanalu će biti istog dana u 20:00 h, a nove epizode dolaziće u ponudu ponedeljkom.

Vesteros je na rubu krvavog građanskog rata između Zelenog i Crnog veća koji se bore za kralja Aegona, odnosno kraljicu Reniru, a da svaka strana veruje u svoje zakonito mesto na Gvozdenom prestolu.

Bazirana na romanu „Vatra i krv“ Džordža R.R. Martina, serija je smeštena 200 godina pre događaja iz „Igre prestola“, i otkriva priču o kući Targarjen.

Glumačku ekipu koja se vraća u drugoj sezoni čine Met Smit, Olivija Kuk, Ema Darsi, Iv Best, Stiv Tusan, Fabijan Frenkel, Juen Mičel, Tom Glin-Karni, Sonoja Mizuno i Ris Ajfans. Dodatna glumačka postava koja se vraća uključuje Harija Koleta, Betani Antoniju, Fibi Kembel, Fju Sabana, Džefersona Hola i Metjua Nidama. U nova glumačkoj ekipi druge sezone biće Abubakar Salim, Gejl Rankin, Fredi Foks, Sajmon Rasel Bil, Klinton Liberti, Džejmi Kena, Kiran Bju, Tom Benet, Tom Tejlor i Vinsent Regan.

Serija je obnovljena i za treću sezonu, a kokreatori i izvršni producenti su Džordž R.R. Martin i Rajan Kondal, izvršni producenti su Sara Hes, Alan Tejlor, Melisa Brnstajn, Kevin de la Noj, Loni Peristere i Vins Gerardis.

Prva sezona serije „Kuća zmaja“, kao i sve sezone serije „Igra prestola“ dostupne su odmah na Max striming platformi.

 

Contacts

Klara Vragolov

PR Manager - Warner Bros. Discovery


Dejana Babović

New Media Team


Vojislav Novaković

New Media Team