WARNER BROS. DISCOVERY PREDSTAVLJA NOVI OLIMPIJSKI PROGRAMSKI SADRŽAJ NA PUTU ZA PARIZ 2024

22 January 2024

 

  • Warner Bros. Discovery Sports Europe započinje olimpijsku godinu lansiranjem novog i ekskluzivnog sadržaja Pariz 2024.
  • Originalna dokumentarna serijaChasing Glory: Road to Paris 2024” prati pripreme šest sportskih superzvezda: Karstena Vorholma (prepone), Janje Garnbert (penjanje), Mena van Gorpa (breaking), Dine Ašer Smit (sprint), Petera Sagana (biciklizam) i Vahine Fijero (surfovanje)
  • Od 19. januara, WBD će emitovati Zimske olimpijske igre mladih Gangwon 2024. kao deo svog olimpijskog programa

 

Warner Bros. Discovery (WBD) Sports Europe danas je, na putu ka najvećem sportskom događaju godine, najavio nove sadržaje koji će voditi sportisti, kao i ekskluzivne dokumentarne filmove kojima će obradovati obožavatelje olimpijskih igara i slaviti one koji se pripremaju za pobede na olimpijskim terenima Pariza.

 

Jedan od istaknutih sadržaja je „Chasing Glory", nova serija od sedam epizoda koja prati šest svetski poznatih sportista u njihovoj trci ka zlatnim medaljama u godini pred Pariz 2024. Ova serija pruža uvid u živote ove raznovrsne grupe sportista, uključujući svetske rekordere, planetarne zvezde, mlade talente gladne uspeha i kulturne ikone. „Chasing Glory" donosi dublji uvid u raznolikost sportske scene Olimpijskih igara. Prva epizoda će biti emitovana 24. januara od 22 časa na kanalu Eurosport 1.

 

Među sportistima koje ovaj serijal prati je i Karsten Vorholm iz Norveške, rekorder na 400 metara sa preponama i trenutni olimpijski šampion. Takođe, tu je i Janja Garnbret iz Slovenije, trenutna olimpijska šampionka u penjanju i prva u istoriji ove zemlje. Meno Van Gorp, holandska brejk legenda i trostruki šampion BC One, koja se sprema za svoje prvo učešće na Olimpijskim igrama u ovom sportu. U serijalu se pojavljuju i Dina Ašer-Smit, poznata kao najbrža žena koja je ikada predstavljala Veliku Britaniju, kao i Peter Sagan, slovačka biciklistička senzacija i trostruki svetski šampion. Pored njih, tu je i Vahina Fijero, mlada tahićanska surferka i bivša svetska juniorska šampionka.

 

Skot Jang, viši potpredsednik Grupe za sadržaj, proizvodnju i poslovne operacije WBD Sports Evrope, ističe da svaki od sportista u ovoj seriji donosi svoju jedinstvenu priču i perspektivu. Serijal ima za cilj da proslavi ove inspirativne sportiste koji se pripremaju za Pariz i približi ih gledaocima.

 

„Ova godina obećava da će biti jedna od najuzbudljivijih sportskih godina ikada, s letnjim Olimpijskim igrama u Parizu kao vrhuncem događaja. Naš pristup je usmeren na pripovedanje priča o ovim igrama kroz autentičan narativ sportista, a ove priče ćemo deliti s najširom publikom širom Evrope kroz raznovrsne programe tokom cele godine, koristeći kratke i duge formate“ navodi Jang.

 

Pored toga, gledaoci će biti u mogućnosti da prate Zimske Olimpijske igre mladih Gangvon 2024 od 19. januara do 1. februara. Od prekretnice „One Year to Go", WBD je objavio raznolik olimpijski sadržaj na svojim kanalima i platformama kako bi podigao svest gledalaca. To uključuje originalni dokumentarni film „Paris, La Vie Sportive", u kojem je narator čuveni Tijeri Anri, a koji istražuje istorijsku vezu Pariza sa sportom od perioda kada je bio domaćin Olimpijskih igara 1924. godine.

 

Warner Bros. Discovery je glavno mesto za praćenje Olimpijskih igara u Evropi, uključujući HBO Max striming platformu. Tokom svih 19 dana takmičenja Eurosport kanali će obezbediti opsežan prenos uživo.

 

Contacts

Klara Vragolov

PR Manager - Warner Bros. Discovery


Dejana Babović

New Media Team


Vojislav Novaković

New Media Team