WARNER BROS. DISCOVERY 21. MAJA LANSIRA MAX U SRBIJI

21 March 2024

·         Max će prvo biti dostupan u Centralno-istočnoj Evropi, Skandinaviji i Pirinejskom poluostrvu

·         Ubrzo nakon sledi lansiranje u Francuskoj, Poljskoj i Holandiji

·         Druga sezona serije „Kuća zmaja“ premijerno se prikazuje na Max-u  u Evropi 17. juna

·         Max će biti jedino mesto na kome će se uživo videti svaki trenutak Olimpijskih igara Pariz 2024. u 25 evropskih zemalja u kojima će Max biti dostupan

Warner Bros. Discovery je objavio da će Max, unpređena platforma za strimovanje, biti lansiran u prvim evropskim zemljama 21. maja. Max objedinjuje HBO Max program koji se ne sme propustiti, zanimljive sadržaje iz stvarnog života koje nudi Discovery i sve akcije svetske klase iz Eurosport premium pretplatničke usluge kako bi pružio potpuno iskustvo gledanja za celo domaćinstvo, uz premijerne TV emisije, nove i kultne filmove, nezaobilazne sportove i vodeće TV mreže u odabranim zemljama, po prvi put  na jednom mestu.

Max će postati dostupan 21. maja širom Centralno-istočne Evrope*, Skandinavije i Pirinejskog poluostrva. Zatim, 11. juna, Max će biti lansiran u Poljskoj i Holandiji, kao i Francuskoj, prvoj novoj zemlji u kojoj je WBD pokrenuo striming platformu u poslednje dve godine. Usluga će biti dostupna i u Belgiji od 1. jula**. Ova lansiranja znače da će Max biti dostupan u 25 evropskih zemalja i 65 zemalja i teritorija širom sveta nakon lansiranja u SAD u maju 2023. i lansiranja u Latinskoj Americi i na Karibima ranije ove godine.

JB Perete, predsednik i izvršni direktor, Global Streaming & Games u Warner Bros. Discovery, najavljujući predstavljanje Max platforme na TV festivalu Series Mania, rekao je:

„Max je dom za Warner Bros. Discovery striming i gradi se na našem dugom nasleđu u Evropi, donoseći zajedno neverovatne aspekte zabave koja definiše kulturu naših usluga i mreža, i sve to na jednom mestu. Od serije Kuća zmaja do Olimpijskih igara Pariz 2024, bez obzira na vaše raspoloženje ili priliku, Max ima za svakoga ponešto.”

Džejmi Kuk, generalni menadžer za CEE region, Bliski istok i Tursku, EMEA Creative & Pay TV u Warner Bros. Discovery, rekao je:

„Izuzetno sam uzbuđen što će Max doći u Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju i pet drugih regiona na centralnom istoku Evrope***, jer označava naredno poglavlje velikog nasleđa u ovom regionu. Max će donositi najupečatljivije globalne hitove, nastaviće da bude mesto za gledanje lokalnih nagrađivanih dokumentarnih filmova i serija kao što su „Apolonija, Apolonija“, „Pianoforte“, „Spy/Master“ i „Vika!“, ali i za nove uzbudljive priče kao što je „Kuća zmaja“, „Poljubite budućnost“ i dokumentarni film „Nebo iznad Zenice“, koje ćete nakon lansiranja sve moći da gledate na jednom mestu.”

Ponuda sadržaja

Dolazak platforme Max u Evropu obeležen je povratkom dugo očekivane druge sezone originalne HBO serije, „Kuća zmaja“ čija će premijera  biti 17. juna. Max će doneti novo iskustvo strimovanja u Evropu sa duplo većom količinom sadržaja koji trenutno nudi HBO Max. Ovog leta, Max će biti jedino mesto gde će se uživo videti svaki trenutak Olimpijskih igara Pariz 2024. u 25 evropskih zemalja u kojima će platforma biti dostupna. Pariz 2024 će biti uključen u sve planove pretplate, obezbeđujući da svi korisnici dobiju potpuni pristup najvećem sportskom događaju na svetu.

Max je jedinstven među pružaocima usluga striminga zbog  kombinacije svoje neuporedive raznolikosti i nove i poboljšane aplikacije s kultnim franšizama i moćnim korisničkim iskustvom. Pretplatnici će moći da uživaju u širokom spektru kvalitetne zabave uz Warner Bros. filmove kao što su „Barbi“, „Akvamen i izgubljeno kraljevstvo“ i „Vonka“, HBO originali „The Last of Us“, „Beli lotos“, „Euforija“, „Pravi detektiv: Zemlja tame“, „Režim“, „Simpatizer“, „Baksuz- drugi deo“ i  novom komedijom koja stiže „The Franchise“.

Na Max stiže nova ponuda Max Originala bazirana na popularnim filmskim likovima I franšizama Warner Bros. Picturesa, uključujući „The Penguin“ i „Welcome to Derry“ (Stephen King’s IT). Dostupni će biti i filmovi iz obimne biblioteke WB-a, uključujući franšizu o Hari Poteru, „Matriks“, „Mračni vitez“, „Džoker“ i „Gospodar prstenova“, kao i omiljeni Discovery serijali „Veridba od 90 dana“, „Zlatna groznica“ i „Renoviranje kuća“.

Sport će gledaocima nuditi veliku pokrivenost glavnih međunarodnih  sportskih događaja, uključujući teniski grend slem turnire, kao što su Australian Open, Roland Garros i US Open, tri najveće biciklističke – Giro d’Italia, La Vuelta a España i Tour de France,  uz dodatak Tour de France Femmes, 24 hours Le Mans, i svaki veliki događaj na Svetskom prvenstvu u zimskim sportovima i Svetskom kupu. (Prava se razlikuju od zemlje do zemlje).

Pretplate

Max će nuditi različite vrste pretplata, kao i opciju sportskog dodatka koji se može uvrstiti na bilo koju osnovnu pretplatu***. Sve pojedinosti o cenama biće objavljene u narednim nedeljama i razlikovaće se od zemlje do zemlje.

Standard pretplata:

 •          Korisnici mogu da strimuju sadržaj na dva uređaja istovremeno.
 •           Sadržaj će biti dostupan u Full HD rezoluciji.
 •          Ova pretplata će omogućiti do 30 preuzimanja dostupnog sadržaja za gledanje van mreže.
 •          Pariz 2024 će biti uključen.

Premijum pretplata:

 •         Pruža najbolje korisničko iskustvo.
 •          Korisnici mogu da strimuju sadržaj na do četiri uređaja istovremeno.
 •          Full HD ili 4K rezolucija, i sa Dolbi Atmos zvukom, (ako je dostupno).
 •          Ova pretplata će omogućiti do 100 preuzimanja dostupnog sadržaja za gledanje van mreže. (uz određena ograničenja)
 •          Pariz 2024 će biti uključen.

Sport:

 •         Sportski dodatak će obezbediti pokrivenost vrhunskih sportskih događaja uključujući grend slem teniski turniri, biciklističke Grand Tour, 24 hours Le Mans, linearne mreže Eurosport 1 i Eurosport 2 i još mnogo toga.
 •          Za dostupnost prava u svojim zemljama, korisnici bi trebalo da  provere lokalne rasporede.
 •          Sportski dodatak se prodaje kao dodatak  osnovnom paketu.
 •          Korisnici mogu da strimuju sportski sadržaj na dva uređaja istovremeno (od dostupnih strimova iz njihove pretplate).

Postojeći pretplatnici na HBO Max će moći da otkriju novo iskustvo na Max platformi, zadržavajući svoje trenutne profile i istoriju gledanja, nastavljajući svoje Max putovanje tamo gde su stali. U nekim slučajevima, u zavisnosti od uređaja ili operativnog sistema, aplikacija HBO Max će se automatski ažurirati na aplikaciju Max. U drugim slučajevima, kada korisnici otvore svoju HBO Max aplikaciju, od njih će biti zatraženo da preuzmu novu Max aplikaciju, što im omogućava da počnu da istražuju novu platformu u samo nekoliko klikova. Pretplatnici Eurosport Premium SVOD-a biće uskoro obavešteni o detaljima pretplate na Max.

*WBD-ova poboljšanja streaming usluga zvat će se HBO Max u Nizozemskoj i Belgiji.

**Na CEE području (Srednja i Istočna Europa), Max će biti lansiran u Rumunjskoj, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji.

***Kanali i sadržaj uživo u standard i premium pretplati, te sport mogu sadržavati oglase. Sadržaj na zahtjev u svim planovima može uključivati sponzorstva i plasman proizvoda.

 

VIDEO:  https://youtu.be/zlJMEqbeoZk

FOTOGRAFIJE: https://warnerbros.ent.box.com/s/r44vs3ftksvev6w375sj73xz5qe7qcjq

 

O kompaniji Warner Bros. Discovery

Warner Bros. Discovery (NASDAQ: WBD) je vodeća globalna kompanija iz oblasti medija i zabave, koja stvara i distribuira najdiferenciraniji i najpotpuniji svetski portfolio sadržaja i brendova na području televizije, filma i striminga. Prisutni u više od 220 zemalja i teritorija i na 50 jezika, Warner Bros. Discovery inspiriše, informiše i zabavlja publiku širom sveta kroz svoje kultne brendove, među kojima su: Discovery Channel, discovery+, BluTV, CNN, DC, Eurosport, HBO, HGTV, Food Network, OWN, Investigation Discovery, TLC, Magnolia Network, TNT, TBS, truTV, Travel Channel, Max, Animal Planet, Science Channel, Warner Bros. Film Group, Warner Bros. Television Group, Warner Bros. Games, New Line Cinema, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies, Discovery en Español, Hogar de HGTV i drugi. Za više informacija posetite http://www.wbd.com.

O Max platformi

Max® je platforma za striming kompanije Warner Bros. Discovery, koja pruža kvalitetan sadržaj za sve ukućane. Sa personalizovanim korisničkim iskustvom koje donosi jedinstvene priče u rasponu od najboljeg neskriptovanog do najvišeg kvaliteta u skriptovanom programiranju, Max je mesto za HBO Originals, Warner Bros. filmove, Max Originals, DC univerzum i čarobnjački svet Harija Pottera , kao i široku ponudu sadržaja za decu i porodice brendova kao što su Cartoon Network i Discovery Kids, Adult Swim animacije za odrasle i najbolje programe za hranu, dom, rijaliti, lifestyle i dokumentarne filmove vodećih brendova kao što su Discovery Channel, Discovery Home & Health, ID i još mnogo toga, sve na jednom mestu. Platforma je pokrenuta u Sjedinjenim Državama u maju 2023. godine, a na 39 teritorija širom Latinske Amerike i Kariba 27. februara.

 

Contacts

Klara Vragolov

PR Manager - Warner Bros. Discovery


Dejana Babović

New Media Team


Vojislav Novaković

New Media Team