Skip to main content

SEPTEMBAR NA MAX-u

4 September 2024 - Last updated 10 September 2024

Beograd, 4. septembar 2024.

Septembar na Max striming platformu donosi novu HBO Original seriju „Pingvin“, poslednju sezonu HBO Original serije zasnovane na bestselerima Elene Ferante „Moja genijalna prijateljica“ kao i HBO Original dokumentarac „Wise Guy: Dejvid Čejs i Sopranovi“ koji zadire duboko u psihu Dejvida Čejsa, tvorca „Porodice Soprano“, nudeći jedinstveni uvid u kultnu HBO seriju. Od sporta ovog meseca na Maxu izdvajamo poslednji Grend slem ove godine, US Open.

 

PINGVIN (The Penguin)

MAX premijera: 20. septembra

HBO: 20. septembra, petkom u 20:00 h

2024 | serija | HBO Original  | 1. sezona

Novo poglavlje epske sage o Betmenu Meta Rivsa, ova uzbudljiva kriminalistička drama prati nastojanje Osvalda "Oza" Koba (Kolin Farel, nominovan za Oskara) da kontroliše Gotam Siti. Dok je grad u opasnosti nakon urušavanja morskog nasipa, Oz pokušava da ispuni poziciju moći koju je ostavila smrt Karmina Falkonea i da napokon da svojoj majci Frensis (Dirdri O’Konel) život koji je oduvek obećavao. Ali prvo  Oz mora da se suoči sa novim i starim neprijateljima – uključujući Karminovu decu, Sofiju Falkone (Kristin Milioti) i Alberta Falkonea (Majkl Zegen), porodicu Maroni, koju vodi njihov zatvoreni patrijarh, Salvatore Maroni (Klensi Braun), i Ozovu vlastitu demorališuću reputaciju "Pingvina".

MOJA GENIJALNA PRIJATELJICA IV (My Brilliant friend S4)

MAX premijera: 10. septembra

2024 | serija | HBO Original  | 4. sezona

Temeljena na bestseleru Elene Ferante, „Moja genijalna prijateljica“ prati Elenu Greko i njenu najvažniju prijateljicu u životu, Rafaelu „Lilu“ Ćerulo. Njih dve se upoznaju kao deca u Napulju pedesetih godina prošlog veka, a njihova priča proteže se kroz više od šest decenija, istražujući misteriju Lile, Elenine najbolje prijateljice, a ujedno i njenog najvećeg neprijatelja. Četvrti deo sage, pod nazivom „Priča o izgubljenoj devojčici“, osvrće se na zrele godine Elene i Lile. Upletene u vrtlog promena u Italiji krajem osamdesetih, dok se zemlja približava kraju decenije obeležene političkim nasiljem i društvenim nemirima, Elena i Lila se ponovo nalaze u istom komšiluku, suočene sa izazovima majčinstva i karijere, izdajama, pretnjama, nestancima i prirodnim katastrofama.

IZ III (From S3)

MAX premijera: 26. septembra

2022 | drama, horor | 3. sezona

Iz razotkriva misterije grada iz noćne more koji zarobljava sve koji u njega uđu, dok nevoljni stanovnici traže izlaz.

WISE GUY: DEJVID ČEJS I SOPRANOVI (Wise Guy: David Chase and the Sopranos)

MAX premijera: 8. septembra

2024 | dokumentarna serija | HBO Original

Reditelj Aleka Gibni zadire duboko u psihu Dejvida Čejsa, tvorca „Porodice Soprano“, nudeći jedinstveni uvid u kultnu HBO-ovu seriju.

Čejs raspravlja o izazovima mapiranja priče kroz 13 epizoda i balansiranja crne komedije s dramom. U isto vreme, on i drugi scenaristi priznaju da se oslanjaju na sopstvena iskustva kako bi izgradili likove. Glumačka ekipa deli svoja sećanja na pokojnog Džejma Gandolfinija, njegovu velikodušnost i genijalnost te kako se mučio s time što je došao u centar pažnje. Čejs govori o trajnoj ljubavi prema liku Tonija Soprana i trajanju serije od prve epizode do kontroverznog finala.

SLUČAJNI PREDSEDNIK (The Accidental President)

MAX premijera: 26. septembra

HBO: 26. septembra u 21:25 h

2024 | dokumentarac

Ovaj dugometražni dokumentarac dolazi od tima koji stoji iza dokumentaraca Žislen: Partnerka u zločinu i Pusi Riot: Pank molitva. On prati neverovatnu priču žene koja se nije pokolebala pretnjama smrću svog moćnog političkog rivala te je postala simbol nade za promene u svojoj državi... S dosad neviđenim pristupom beloruskoj liderki opozicije i u kontekstu političkih previranja, ovaj dokumentarac prati Svetlanu Tihanovsku i njen neverovatni put od učiteljice u osnovnoj školi do de facto vođe države. Ovo je dokumentarac o borbi za pravdu usprkos državnom teroru i o nadi nacije za stvaranjem nove demokratske države iz ruševina sovjetske prošlosti na margini Evrope.

ISTERIVAČI DUHOVA: LEDENA PRETNJA (Ghostbusters: Frozen Empire)

MAX premijera: 20. septembra

HBO: 22. septembra u 20:00 h

2024 | komedija | film

Porodica Špengler vraća se tamo gde je sve započelo - u poznatu njujoršku vatrogasnu stanicu - da bi se udružila s originalnim Isterivačima duhova koji su razvili tajnu istraživačku laboratoriju i podigli isterivanje duhova na novi nivo. Ali kad se otkrićem drevnog artefakta oslobodi vojska duhova koji seju smrt nad gradom, Isterivači, novi i stari, se moraju udružiti kako bi zaštitili svoj dom i spasili svet od drugog Ledenog doba.

ISTERIVAČI DUHOVA (Ghostbusters)

MAX premijera: 20. septembra

HBO: 19. septembra u 18:15 h

1984 | komedija | film

Njujork ima problem: paranormalne pojave u gradu rastu, a jedini koji to znaju su tri izuzetno bistra i pomalo ekscentrična parapsihologa s njujorškog univerziteta koji su izgubili istraživačku stipendiju. Isterani iz akademske zajednice, oni pokreću sopstveni posao. U ovom filmu nominovanom za Oskar za najbolje specijalne efekte 1985. godine, dr. Venkmen (Bil Marej), Štanc (Den Akrojd) i Špengler (Harold Ramis) otvaraju posao u starom vatrogasnom domu i postaju isterivači duhova, zarobljavajući dosadne duhove, sablasti i poltergejste za novac. Ali čak su i istrebljivači duhova stavljeni u iskušenje kada lepa Dana Baret (Sigorni Viver) i njen čudni komšija (Rik Moranis) postanu opsednuti demonima koji žive u njihovoj zgradi. Uskoro je svaka sablast u gradu na slobodi, a naši se junaci suočavaju s najvećim izazovom na krovu demonskog svetilišta.

ISTERIVAČI DUHOVA 2 (Ghostbusters II)

MAX premijera: 20. septembra

HBO: 20. septembra u 18:10 h

1989 | komedija | film

Bil Marej, Den Akrojd i Harold Ramis ponovno su uzeli svoje protonske rance u borbi protiv sila zla na Menhetnu! Nakon što su vodili rat protiv sluzi koji je koštao Njujork milione, isterivači duhova nemaju posla sve dok drevni tiranin koji priprema svoj povratak na zemaljsko područje preko svog portreta u Muzeju savremene umetnosti na Menhetnu, ne izabere bebu Dane Baret za domaćina svoje zle duše. Uz pomoć zaposednutog kustosa muzeja, on planira da pretvori Njujork u zaista zastrašujuće mesto za život! Sada samo isterivači duhova mogu spasiti Njujork, tako što će pretvoriti kontrolu paranormalnih štetočina u oblik umetnosti.

ISTERIVAČI DUHOVA: NASLEĐE (Ghostbusters: Afterlife)

MAX premijera: 20. septembra

HBO: 22. septembra u 18:00 h

2021 | komedija | film

Reditelj Džejson Rajtman i producent Ivan Rajtman donose sledeće poglavlje u originalnom univerzumu Isterivača duhova. U filmu „Isterivači duhova: Nasleđe“, samohrana majka (Keri Kun) i njeno dvoje dece (Makena Grejs i Fin Wulfhard) sele se u propadajuću seosku kuću u Oklahomi koju su nasledili. Istražujući niz nadrealnih događaja koji se dešavaju oko napuštenog rudnika, tinejdžeri ubrzo otkrivaju da su deo loze koja seže do izvornih Isterivača duhova koji su nekoliko decenija ranije spasili Njujork od paranormalne invazije. U glavnim ulogama glume Sigorni Viver, Bil Marej, Pol Rad, Erni Hadson i Den Akrojd.

POBUNA (Uproar)

MAX premijera: 19. septembra

HBO: 19. septembra u 20:00 h

2023 | drama | film

Radnja je smeštena na Novom Zelandu 1981. godine kada dolazak južnoafričke reprezentacije u ragbiju pokreće talas protesta protiv aparthejda i rasizma širom države. Džoš Vaka (Denison), 17-godišnji melez koji  pasivno posmatra ceo život, odjednom je prisiljen da se zauzme za sebe, svoju whānau, odnosno porodicu, i budućnost.

KUKAVIČKO UBISTVO DŽESIJA DŽEJMSA OD STRANE ROBERTA FORDA (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford)

MAX premijera: 12. septembra

HBO: 12. septembra u 20:00 h

2007 | drama | film

Bred Pit glumi legendarnog odmetnika Džesija Džejmsa u ovoj vestern drami zasnovanoj na bestseleru Rona Hansena. Harizmatičan, sujeveran i neveseo čovek, Džesi Džejms predvodi šarenu bandu odmetnika koji se boje njegove zapaljive ćudi i još bržeg prsta na revolveru. Mladi Robert Ford (Kejsi Aflek) obožava Džesija i pridružuje se Džejmsovoj bandi. S namerom da preuzme Džesijevo mesto, mladi skorojević smišlja plan da ubije najbržeg revolveraša na Zapadu. Ali nakon što ubije Džesija Džejmsa, Robert Ford proživljava ostatak svojih dana izmučen hladnokrvnim ubistvom bivšeg mentora.

 POSLEDNJA FROJDOVA SEANSA (Freud's Last Session)

MAX premijera: 29. septembra

HBO: 29. septembra u 20:00 h

2023 | drama | film

London, 3. septembra 1939. godine svet je na ivici rata. U svojim poslednjim danima Sigmund Frojd, koji je prethodno s ćerkom pobegao od nacizma, u posetu prima strašnog oksfordskog profesora K.S. Luisa. Toga dana dva najveća uma 20. veka ulaze u intimnu i monumentalnu raspravu o verovanju u budućnost čovečanstva i postojanju Boga.

INDUSTRIJA III (Industry S3)

MAX: nove epizode u ponudu dolaze ponedeljkom

HBO: ponedeljkom u 20:00 h

2024 | serija | HBO Original  | 3. sezona

„Industrija“ daje insajderski pogled na svet međunarodnih finansija prateći grupu mladih bankara koji grade svoje identitete u stresnom okruženju, prepunom seksa i droge u londonskoj kancelariji međunarodne banke Pierpoint & Co.

U trećoj sezoni, dok Pierpoint gleda u budućnost i ulaže velike sume u etičko ulaganje, Jasmin (Marisa Abela), Robert (Hari Loti) i Erik (Ken Leung) nalaze se u središtu burnog IPO-a Lumi, zelene tehnološko-energetske kompanije koju vodi Ser Henri Mek (Kit Harington), u priči koja se proteže sve do samog vrha finansija, medija i vlade. Otkako je napustila Pierpoint, Harper (Majhala) želi da se vrati u uzbudljivi svet finansija i pronalazi rizičnu partnerku u upravnici portfolija FutureDawn, Petri Koenig (Sara Goldberg).

BOŽJI GRAD (City of God: The Fight Rages On)

MAX: nove epizode u ponudu dolaze ponedjeljkom

2024 | drama | Brazil | HBO Original

Vilson, sada uspešan fotograf, vraća se u Božji grad da bi se opet povezao sa starim prijateljima i pomogao Barbantinhovu kampanju za Gradsko veće. Kasnije, iznenadno Bradokovo pojavljivanje na proslavi 15. rođendana Kuriove kćerke pokreće opasan sukob kad on zatraži bivšu poziciju u trgovini drogom.

SPORT NA MAXU

Od sporta možete pratiti poslednji Grend slem ove godine, US Open.

 

Contacts

Klara Vragolov

PR Manager - Warner Bros. Discovery


Dejana Babović

New Media Team


Vojislav Novaković

New Media Team