ROLAN GAROS PO PRVI PUT NA MAX-u

21 May 2024

Gledaoci u Evropi moći će da uživaju u svih 886 mečeva na 16 terena Rolan Garosa, s kojih će slika prvi put stići na platformu Max, dok će prenosi i dalje biti emitovani i na samom Eurosportu. Teniske legende poput Krisa Everta, Džona Mekinroa i Matsa Vilandera vraćaju se kako bi gledaocima pružili stručnu, inovativnu i najzabavniju analizu mečeva. Od 20. maja, sadržaji Rolan Garosa nastavljaju WBD Summer of Sport sa 5.000 sati akcije koju platforma nudi milionima gledalaca širom Evrope.

Warner Bros. Discovery Summer of Sport se zahuktava dok se najbolji teniseri sveta okupljaju na najpoznatijem terenu na šljaci za prvi od dva velika turnira na stadionu Rolan Garosa u naredna tri meseca.

Potpuna pokrivenost mečeva na šljaci biće dostupna teniskim fanovima koji prate Rolan Garos isključivo u Evropi (osim Francuske) putem WBD kanala i platformi od 20. maja do 9. juna. Svaki poen sa muških i ženskih singlova, dublova, juniorskih, mečeva u kolicima i mečeva legendi biće dostupan za strimovanje na Max-u po prvi put na odabranim tržištima. Televizijska pokrivenost najvažnijih mečeva biće dostupna na Eurosport 1 i Eurosport 2 na 19 jezika širom Evrope, sa emisijom uživo koja počinje 30 minuta pre početka svakog dana, počevši od glavnog žreba u nedelju, 26. maja.

Radnja drugog ovogodišnjeg Grend slem takmičenja prethodi Vimbldonu (1-14. jul), kao i povratku mečeva na terenima Rolan Garosa u okviru Olimpijskih igara Pariz 2024, koje će se prenositi od 27. jula. Na svim područjima koja pokriva, WBD kao Dom tenisa biće jedino mesto gde će gledaoci moći da uživaju u svakom trenutku akcije.

Skot Jang, viši potpredsednik za sadržaj, produkciju i poslovne operacije u WBD Sports Europe navodi da je Rolan Garos vrhunac sezone na šljaci i dragulj u kruni letnjeg teniskog programa širom Evrope.

„Ove godine deluje da će turnir biti jedan od najneizvesnijih u poslednjih nekoliko godina i radujemo se što ćemo pokriti svaki poen sa svakog terena, od prvog kola kvalifikacija do finala na terenu Filip Šatrije, uz stručnost nekih od najvećih šampiona ovog sporta, kako na licu mesta, tako i u našim lokalnim studijima, kako bismo gledaocima približili ovo iskustvo. Posebno smo uzbuđeni što ćemo po prvi put doneti Grend slem tenis na Max i televizijsko praćenje na Eurosportu širom Evrope. Sa Olimpijskim igrama koje se uskoro vraćaju u Evropu i najboljim igračima koji se bore za medalje na Rolan Garosu za samo dva meseca, nema boljeg sportskog događaja ovog leta“ objašnjava Jang.

TENISKE LEGENDE PONOVO NA ROLAN GAROSU

Emitovanje i izveštavanje iz lokalnih studija, uključujući poznati Cube studio za virtuelnu stvarnost u Londonu, uz neverovatno impresivnu listu Eurosport teniskih stručnjaka, praćenje s terena biće na najvišem nivou, uključujući dnevne analize, uvide i mišljenja dokazanih sportskih velikana.

U 2024. godini, međunarodni tim Eurosport teniskih stručnjaka, koji će pratiti prenose uživo, sastoji se od pobednika i finalista Grend slem takmičenja, kao što su Kris Evert, Džon Mekinro, Mets Vilander, Aleks Koreča, Miša Zverev, Aliz Lima i Laura Robson, kao i Barbare Šet i Tima Henmana.

PRIČE IZVAN TERENA

Noviteti u ponudi, kao što je dokumentarni film o kralju šljake, Rafaelu Nadalu, editorijal Legend’s Voice u kojem se pojavljuju neki od najvećih sportista, kao i emisije u kojima poznata imena svetskog sporta dele svoja iskustva sa gledaocima Eurosporta poput My Grand Slam Appetite; My Playlist My Social Network, definitivno će obradovati ljubitelje teniskih takmičenja. Laura Robson će takođe predstaviti novu, miniseriju od osam delova, Olimpijac u Parizu, u kojoj istražuje kultna mesta koja će ugostiti Olimpijske igre Pariz 2024.

Rolan Garos na programima WBD počinje u nedelju, 26. maja u 10:30 kada se odvija i glavni žreb. Prenos ženskog finala biće u subotu, 8. juna u 14:30, dok je prenos muškog finala na programu u nedelju, 9. juna u istom terminu.

Ove godine Rolan Garos donosi rekordnih 11 noćnih mečeva kao i možda poslednji nastup Rafaela Nadala na takmičenjima, čime bi kao teniser koji je čak 14 puta osvojio ovaj Grend slem označio kraj jedne ere. Prošlogodišnji pobednik Novak Đoković pokušaće da zadrži napredovanje mlađih rivala poput Janika Sinera i Karlosa Alkaraza, dok će Iga Švjontek pokušati da postane pobednica ovog turnira po peti put u četiri godine.

Ključni datumi Rolan Garosa 2024:
Ponedeljak, 20. maja – početak kvalifikacija
Nedelja, 26. maja – početak glavnog izvlačenja
Od utorka, 4. juna – četvrtfinala
Četvrtak, 6. jun – finale mešovitih parova
Četvrtak, 6. jun – žensko polufinale
Petak, 7. jun – muško polufinale
Subota, 8. jun – finala: žensko, muški parovi, invalidska konkurencija, junior; junior parovi
Nedelja, 9. jun – muško finale i žensko finale parova

Contacts

Klara Vragolov

PR Manager - Warner Bros. Discovery


Dejana Babović

New Media Team


Vojislav Novaković

New Media Team