NOVI MAX ORIGINAL DOKUMENTARNI FILM „APOLONIJA, APOLONIJA“ NA HBO MAX-u

13 December 2023

Novi Max Original dokumentarni film „Apolonija, Apolonija“ dostupan je na HBO Max striming platformi.

 

Film prati život dansko-francuske umetnice Apolonije Sokol u rasponu od 13 godina, beležeći njen razvoj kao umetnice i njenu jedinstvenu ličnost. Dokumentarac je intiman prikaz umetnice i prijateljstva između nje i rediteljke Lee Glob.

Apolonija je poljsko-francuskog porekla i prava je predstavnica današnjeg kosmopolitskog načina života. Pratimo njene tinejdžerske godine u Danskoj, boemski život tokom studija umetnosti u Parizu, njene prve korake u umetničkom svetu u SAD-u i napokon veliko priznanje u Rimu. Takođe imamo jedinstveni uvid u razvoj njenog karaktera i njene lične izjave koje se vremenom menjaju i različitim iskustvima koje joj život nudi.

“Naša koprodukcija „Apolonija, Apolonija“ autorke Lee Glob intimno istražuje 13-godišnje putovanje talentovane slikarke, rasvetljavajući važnost negovanja jednakih uslova i predstavljanja za umetnice u usponu, posebno žene, dok nastoje da ostave trag u umetničkom svetu i slave svoje početne uspehe. Kroz njenu otpornost i kreativnost, priča naše protagonistkinje postaje dirljiv odraz transformativne moći jednakih mogućnosti u potrazi za umetničkom izvrsnošću”, izjavila je Hanka Kastelicova, VP HBO Max dokumentaraca.

Dokumentarac „Apolonija, Apolonija“ se može pohvaliti osvajanjem 13 festivalskih nagrada kao što je glavna nagrada na IDFA-i, gde je debitovao prošlog novembra, nagrade na CPH:DOX u Kopenhagenu, zatim nagrade na Međunarodnom filmskom festivalu u Hong Kongu i Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji, kao i četiri nominacije na 39. dodeli IDA Documentay Awards.

Ovaj dokumentarni film je koprodukcija između HBO Maxa i Danish Documentary Productiona. Lea Glob je scenaristkinja, rediteljka i snimateljka, dok je Izabela Lopuh producentkinja za HBO Max. Izvršni producenti su Eva Mulvad, Mikala Krog, Sigrid Dekier i Pernil Rouz Groni, a izvršna producentkinja za HBO Max je Hanka Kastelicova.

 

FOTOGRAFIJE: https://warnerbros.box.com/s/p52qwzbcevjiqh7m56p6nbg7wdcx2j89

TREJLER: https://youtu.be/aqoAXu0-4b0

 

 

Contacts

Klara Vragolov

PR Manager - Warner Bros. Discovery


Dejana Babović

New Media Team