DOKUMENTARAC “GVINET PROTIV TERIJA” OD 14. JANUARA NA TLC-u

10 January 2024 - Last updated 12 January 2024

Dana 26. februara 2016. godine, Gvinet Paltrou i Teri Sanderson sudarili su se na jednoj od skijaških staza Jute, u SAD-u. Nakon toga, Teri Sanderson je tužio holivudsku glumicu za preko 300.000 dolara odštete. To je bio slučaj njene reči protiv njegove i ključnog pitanja ko je kriv za razorni udes. Ovo je okosnica dokumentarca „Gvinet protiv Terija“ koji će biti prikazan na TLC kanalu 14. januara u 21:00 sat. 

Sa jedinstvenim pristupom glavnim akterima ove priče, uključujući porotnika sa suđenja i ključne svedoke, ovaj dokumentarac pruža insajdersku priču o jednom od najpopularnijih pravnih slučajeva 2023. godine. Osmodnevno suđenje koje je pratio svet nametnulo je pitanje - Oskarovka Gvinet Paltrou ili penzionisani optičar Teri Sanderson? To je redak slučaj pravne borbe slavne ličnosti i „običnog“ čoveka. Dva ubedljiva suprotna stanovišta koja traže od gledaoca da odluči – ko je kriv? 

 

Uprkos presudi, ostaju pitanja u vezi sa jednakim uslovima igre slavnih i građana u parnicama, kako tvrdi advokat Brus Pričet. „Jedan od faktora koji je uticao na disparitet u slučaju bio je to što je Gvinet imala više novca i resursa da vodi sudski postupak“, kaže on. Kako se suđenje bližilo kraju, svi su se priseteli legendarnog trenutka kada su obe strane izašle iz sudnice, a Paltrou se okrenula ka Sandersonu i šapnula mu nešto. Bio je to snimak naširoko propraćen i na društvenim mrežama i u međunarodnoj štampi. Prošla je pored stola tužioca, nagnula se, šapnula nešto na uvo Teriju Sandersonu i onda je otišla. Sanderson je kasnije u intervjuu posle suđenja otkrio da je Paltrou rekla „Želim ti dobro...“

 

 

Contacts

Klara Vragolov

PR Manager - Warner Bros. Discovery


Dejana Babović

New Media Team


Vojislav Novaković

New Media Team