Skip to main content

AVGUST NA MAX-u

31 July 2024

Od hvaljenih HBO serija i Discoveryjevih izvanrednih priča iz stvarnog života, do Warner Bros. blokbastera, pronađi nove svetove i istraži ih odmah na Max-u. Avgust na Max striming platformu donosi novu sezonu  HBO Original serije „Industrija“, portret holivudske legende„Elizabet Tejlor: Izgubljeni zapisi“ ispričan njenim rečima, premijeru brazilske serije „Božji grad“ i još mnogo toga. Od sporta ovog meseca na Max-u izdvajamo Olimpijske igre Pariz 2024.

 

INDUSTRIJA III (Industry III)

MAX premijera: 12. avgust

HBO: 12. avgust, ponedeljkom u 20:00 h

2024 | serija | HBO Original  | 3. sezona

„Industrija“ daje insajderski pogled na svet međunarodnih finansija prateći grupu mladih bankara koji grade svoje identitete u stresnom okruženju, prepunom seksa i droge u londonskoj kancelariji međunarodne banke Pierpoint & Co. U trećoj sezoni, dok Pierpoint gleda u budućnost i ulaže velike sume u etičko ulaganje, Jasmin (Marisa Abela), Robert (Hari Loti) i Erik (Ken Leung) nalaze se u središtu burnog IPO-a Lumi, zelene tehnološko-energetske kompanije koju vodi Ser Henri Mek (Kit Harington), u priči koja se proteže sve do samog vrha finansija, medija i vlade. Otkako je napustila Pierpoint, Harper (Majhala) želi da se vrati u uzbudljivi svet finansija i pronalazi rizičnu partnerku u upravnici portfolija FutureDawn, Petri Koenig (Sara Goldberg).

ELIZABET TEJLOR: IZGUBLJENI ZAPISI (Elizabeth Taylor: The Lost Tapes)

MAX premijera: 4. avgust

2024 | dokumentarni film | HBO Original

„Elizabet Tejlor: Izgubljeni zapisi“ je uzbudljivi portret holivudske legende i aktivistkinje Elizabet Tejlor ispričan njenim rečima, pozivajući publiku da ponovno otkrije ne samo megazvezdu zlatnog doba Holivuda, već i kompleksnu ženu koja je od samog početka upravljala slavom, ličnim identitetom i javnošću. Kroz novopronađene intervjue sa Tejlorovom i ekskluzivan pristup ličnoj arhivi filmske zvezde, film otkriva složeni unutrašnji život i ranjivost holivudske legende, a takođe izaziva publiku da ponovo otkrije njena dostignuća i njenu ostavštinu.

BOŽJI GRAD (City of God: The Fight Rages On)

MAX premijera: 26. avgust

2024 | drama | Brazil | HBO original

Vilson se kao uspešan fotoreporter vraća u Božji grad da se ponovo poveže sa starim prijateljima i podrži Barbantinovu kampanju za gradsku skupštinu. Kasnije, Bradok se iznenada pojavljuje na proslavi 15. rođendana Kuriove ćerke i pokreće opasan sukob kada zatraži svoj nekadašnji položaj u trgovini drogom.

RIK I MORTI: ANIME (RICK AND MORTY: THE ANIME)

Max premijera: 16. avgust

2023 |  Adult Swim

Život je sasvim uobičajen za porodicu Smit. Rik se opušta u pseudosvetu između multiverzuma, Samer pomaže Svemirskoj Bet u borbi protiv zle Galaktičke federacije, a Morti se zaljubljuje u misterioznu devojku koja je atemporalno biće.

 

Dauntonska opatija: Nova epoha (Downton Abbey: A New Era)

MAX premijera: 2. avgust

HBO premijera: 4. avgust u 20:00 h

2022 | drama | film

U ovom nastavku filmske adaptacije hvaljene serije „Dauntonska opatija“ porodica Krouli kreće na veliko putovanje u južnu Francusku kako bi razotkrila misterije vile koju je nasledila grofica udovica od Grantama.

 

Svet iz doba jure: Prevlast (Jurassic World Dominion)

MAX premijera: 10. avgust

HBO premijera: 11. avgust u 20:00 h

2022 | ZF Akcija | film

U ovom epskom završetku sage o Juri, Kris Prat i Brajs Dalas Hauard udružuju se sa Semom Nilom, Džefom Goldblumom i dobitnicom Oskara Lorom Dern u potpuno novoj avanturi u kojoj dinosaurusi žive i love zajedno sa ljudima.

MAJ-DECEMBAR (May December)

MAX premijera: 16. avgust

HBO premijera: 18. avgust u 20:00 h

2023 | drama | film

Dve decenije nakon što je njihova ozloglašena veza dospela na naslovnice, par počinje da se raspada kada glumica dođe da ih proučava za predstojeći film.

NEOBIČNI SLUČAJ BENDŽAMINA BATONA (The Curious Case Of Benjamin Button)

MAX premijera: 23. avgust

HBO premijera: 29. avgust u 20:00 h

2008 | drama | film

Ono što Batona čini tako neobičnim slučajem jeste da je u trenutku kad je rođen u Nju Orleansu nakon Prvog svtskog rata, već osamdesetogodišnjak i nastavlja da živi stareći unazad. Film prati njegov neobičan život do 21. veka.

POBESNELI MAKS: AUTOPUT BESA (Mad Max: Fury Road)

MAX premijera: 1. avgust

HBO premijera: 24. avgust u 20:00 h

2015 | akcija| film

U ovom dugo očekivanom nastavku franšize „Pobesneli Maks“, usamljenik Maks (Tom Hardi) udružuje snage sa tajanstvenom imperatorkom Furiozom (Šarliz Teron) i grupom ratnica dok beže od zlog vladara kroz žegu i pustoš.

 

TUŽBA PROTIV TEJLOR SVIFT (Taking On Taylor Swift)

MAX premijera: 1. avgust

TLC: 14. avgust u 22:00 h

2023 | dokumentarni

Tužba iz 2017. godine, koja je okončana i odbačena 2022. godine, tvrdila je da je refren Sviftinog hita "Shake It Off" ('cause the players gonna play, play, play...") direktno preuzet iz pesme iz 2000. godine, "Playas Gon' Play", koju su napisali Hol i Batler, i koju je proslavio girl band 3LW. Prvi put od podnošenja tužbe, Hol je ekskluzivno razgovarao sa CNN-om, zajedno sa svojom advokaticom Marinom V. Bogorad, o njihovom iskustvu u suočavanju sa neospornim divom muzičke industrije. „Tužba protiv Tejlor Svift“ ispituje pravne, etičke i kulturne osnove ovog slučaja i sličnih tužbi podnesenih protiv nekih od najvećih pop zvezda sveta.

RENOVIRANJE: KUĆA NA JEZERU (Fixer Upper: The Lake house)

MAX premijera: 30. avgust, sve epizode dostupne

HGTV: 30. avgust u 21:00 h

Bračni par Čip i Džoana rade na veliko, oživljavajući imanje na jezeru zaglavljeno u 1960-im. To zahteva reviziju tlocrta i mešanje dva različita stila dizajna.

 

Lišene života: Ko je ubio Lirik i Elizabet? (Taken Together: Who Killed Lyric And Elizabeth?)

MAX premijera: 8. avgust

2024 | dokumentarna serija | Max Original

Trodelna dokumentarna serija koja istražuje misterioznu, nerešenu dvostruku otmicu i ubistvo sestrični Lirik Kuk i Elizabet Kolins u maju 2012. Dilan Sajrs, bivši lokalni fotograf na slučaju, proveo je godine svog života dokumentujući priču i intervjuišući lokalne vlasti i porodice žrtava. On je naš vodič kroz slučaj i kroz epizode. Uz Dilanovu pomoć, detalji i zamršenosti ovog slučaja razotkrivaju se iz perspektive policije i porodice žrtava.

 

Ludi za šimpanzama (Chimp Crazy)

MAX premijera: 19. avgust

HBO premijera: 22. avgust u 23:20 h

2024 | dokumentarna serija | HBO Original

Bivša medicinska sestra koja je postala posrednik za egzotične životinje, Tonia Hediks, koja sebe naziva „Doli Parton majmuna“, provodi svoje dane brinući se o životinjama u zatočeništvu. Međutim, njena beskonačna ljubav prema jednoj šimpanzi se pretvara u uzbudljivu igru mačke i miša sa vlastima i organizacijama za zaštitu životinja. Kroz Tonijina i iskustva drugih „majki majmuna“, serija „LUDI ZA ŠIMPANZAMA“ otkriva jedinstvene veze koje se formiraju između vlasnika i njihovih izuzetno inteligentnih velikih majmuna. Serija prikazuje rizike koje ljudi preuzimaju kada pokušavaju da odgajaju ove životinje kao članove porodice, kao i rizike za dobrobit samih životinja.

 FILMOVI IZ LOKALNE PRODUKCIJE

 

NIŠTA JA TEBI NE GOVORIM, SAMO KAŽEM

MAX premijera: 1. avgust

2020 | dramedy | Hrvatski kratki film

Zrinka stiže u svoj rodni grad na nekoliko dana da izvidi lokaciju za svoj film. Boravi kod svoje majke Tanje. Pošto joj Tanjino ponašanje deluje čudno, Zrinka je povede u traženje lokacije kako bi otkrila šta je muči. Naposletku, Tanjin emocionalni slom ih zbližava.

Rediteljka: Sanja Milardović

ĆUTI

MAX premijera: 16. avgust

2013 | drama | Hrvatski film

Bebina majka je žena lošeg zdravlja i slabog karaktera. Bebin otac je mrzovoljan i nasilan. Bebin brat je posesivan i probematičan. Bebin dečko je iz popravne ustanove. Ima li Bebina ćerka ikakve šanse?

Reditelj: Lukas Nola

SVE NAJBOLJE

MAX premijera: 16. avgust

2016 | komedija | Hrvatski film

Romantična komedija s pevanjem, smeštena u period pre Božića, kada se sudbine stranaca slučajno isprepliću: usamljena poslastičarka Verica, operski pevači Brankica i Martin, jedan farmer, jedan majstor, jedan pacijent i dve bolničarke.

Rediteljka: Snježana Tribuson

STRIC

MAX premijera: 23. avgust

2022 | drama | Hrvatski film

Jugoslavija u kasnim 80-im: Porodica dočekuje voljenog strica iz Nemačke za praznike.

Reditelj: David Kapac

ŠUMA SUMARUM

MAX premijera: 23. avgust

2010 | triler | Hrvatski film

Članovima marketinške agencije novi gazda priuštio je tim bilding vikend koji uključuje rafting na divljim vodama i peintbol bitku, a kako vikend odmiče, zabava se pretvara u borbu za goli život.

Reditelj: Ivan-Goran Vitez

HITAC

MAX premijera: 23. avgust

2013 | krimi drama | Hrvatski film

Jedan slučajan hitac će ispreplitati sudbine dve mlade žene - Anite, iskusne inspektorke, i devojke Petre. Na velikoj prekretnici u svojim životima, pošto su obe trudne, one će se zbližiti tokom istrage.

Reditelj: Robert Orhel

SPORT NA MAX-u

Od sporta možete pratiti uživo svaki trenutak Olimpijskih igara Pariz 2024.

 

Contacts

Klara Vragolov

PR Manager - Warner Bros. Discovery


Dejana Babović

New Media Team


Vojislav Novaković

New Media Team